Σ.Φ.Ο.Α: Κόκκινη κάρτα στον Φασισμό

«Το είδαμε κι αυτό! Κατά την διάρκεια του αγώνα της Δευτέρας, στην Θύρα 4 του γηπέδου μας ‘αδέρφια’ ομιλίτες αφαίρεσαν πανό του ΟΦΗ με αντιναζιστικό περιεχόμενο και τραμπούκισαν Ομιλίτες (μεταξύ των οποίων και μέλη του Συνδέσμου μας).

Όλοι εμείς, τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φίλων ΟΦΗ Αθηνών, που έχουμε την τιμή και την τεράστια ευθύνη να είμαστε συνεχιστές της κληρονομιάς του αγωνιστή της Ελευθερίας Νίκου Ξυλούρη, καταδικάζουμε απερίφραστα πράξεις και πρακτικές σαν αυτή.

Τέτοιες ενέργειες, που είναι καθοδηγούμενες και πατρονάρονται από συγκεκριμένες ιδεολογίες δεν έχουν θέση στο Γεντί Κουλέ. Το γήπεδό μας δεν είναι χώρος για την προπαγάνδα κανενός, ειδικά αυτών που εκμεταλλευόμενοι την κερκίδα εκφράζουν μίσος και στρέφονται ενάντια στην Ελευθερία των ατόμων. Ο Κρητικός Λαός έχει βιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο τον φασισμό, είναι ανεπίτρεπτο να κλείνουμε μάτια και αυτιά όταν αυτός σέρνεται δίπλα μας.

Γεγονότα σαν αυτό, καθώς και το ατυχές περιστατικό του φιλάθλου με τον ποδοσφαιριστή Μαυρία, δεν εμφανίστηκαν μέσα σε μια μέρα. Ούτε έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα λυθούν μέσα σε μια νύχτα. Αλλά όσο ΟΛΟΙ εμείς δεν κάνουμε κάτι για να τα αποτρέπουμε, συνεχώς θα υπονομεύουν τον ΟΦΗ μας και θα απαξιώνουν την εικόνα του Γεντί Κουλέ, που ολοένα και αδειάζει.

‘Γύρισε ν’ ανοίξεις τις πόρτες
τις μεγάλες που κλείσανε μια νύχτα..
Μάζεψε το σπόρο από τ’ αλώνια
τα μαρμαρένια και σπείρε τα καρπερά χωράφια..
Aκρίτες ν’ αναστηθούν, καβαλάρηδες.’

Νίκος Ξυλούρης»

About omilistas

Οι Οmilistas είμαστε μία ομάδα οπαδών που έχει σκοπό να εκφράσει μία διαφορετική άποψη για την κερκίδα, το ποδόσφαιρο και την κοινωνία γενικότερα. Για μας το γήπεδο δεν είναι απλά ο χώρος που «πάμε να δούμε μπάλα», αλλά θεωρούμε ότι μπορούμε επίσης «να παίξουμε μπάλα» έχοντας και λόγο και δράση για ότι μας αφορά....
This entry was posted in Aντιρατσισμός, Αναδημοσιεύσεις. Bookmark the permalink.

3 Responses to Σ.Φ.Ο.Α: Κόκκινη κάρτα στον Φασισμό

 1. Μόνο από το ίντερνετ δε φτάνει.
  “όσο τραβάς το σκοινί, τόσο σφίγγει γύρω από το λαιμό σου” έλεγε ένα πανό της Θ.4 στο Παγκρήτιο με την Tobol για όσους θυμούνται και αναφερόταν στο βατσινά.
  Το αφιερώνω στους νεο-ναζί που ντύθηκαν και οπαδοί του ΟΦΗ, ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 4 ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΦΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ.

 2. omilitis says:

  δεν γινεται ελληνας και ειδικα κρητικος και φασιστας……
  οι ανιστοριτοι γερμανοτσολιαδες δεν εχουν θεση στα γηπεδα

 3. συμφωνώ φίλε.
  απέδειξαν με το χειρότερο τρόπο.ότι πρώτα βάζουν την ιδεολογία τους (ο Θεός να την κάνει ιδεολογία) και μετά την ομάδα.
  ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Θ.4
  .’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s